Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Tuesday, March 31, 2009

Masak-masak :Menu - NAsi Ayam Ieza


semalam, aku terasa macam nak makan nasi ayam..
so aku pon cari la resepi sebab da baper tahun aku xbuat..luper daaa..
di samping tu aku tanyer gak arr kat opis mate aku cara nak buat die..
nti kang silap lak..

seb baik arr kat umah bahan2 nak masak pon da kira ade..
cume nti nak beli cili merah n timun je..tu pon aku suh laki aku beli..
so, balik je keje tu aku rehat2 jap..pastu terus siapkan bahan2 nak masak tuh..
sementara tu aku duk lepak tgk citer baru kat TV3 tu..MATAHARI..
nak dekat kul 7 baru aku start nak masak..yela laki aku nak balik dah time tuh..
berhempas pulas la aku masak..tapi yang xbestnyer bersepah arr time masak ..
ngan bekas2, periuk belanga kat sinki tuh..heheh aku biarkan je..
aku terus masak..
then laki aku balik die tanyer la aku masak aper..aku cakap la kat die
"tunggu je la nanti dah siap baru tau ape hasilnya"...
aku baru nak suh die tolong kacaukan sos cili aku atas dapur, pastu die bagi alasan
die kate
"kalo xnak bgtau, die xnak tolong kacau.."Bleh x...
terpaksa la jugak bgtau..then die membebel aku buat keje bersepah2, pinggan mangkuk xberbasuh..
hehehe aku pon ckp arr, aku tukang buat sepah, die tukang kemas..
last2 siap jugak la hasil masakan aku..

walaupon nmpk biasa je..tp aku masak utk laki aku..heheheh..tapi die cakap menu ne seswai utk makan lunch time weekend..tp aku xdulik..aku nak makan gak..hahahhaa

ne la hasilnya..NAsi Ayam Ieza(xde hiasan)


p/s : aku tanyer pendapat laki aku, die kate sedap aku masak..
kene la ngan selera die..heheh

sayang my busyuk...


8 lovey dovey:

ummiaqeef said... [Reply]

ecewah...len kali leh le antar kat blok B1 ek..pergh..siap letak dlm magkuk nasi tu..kalau aku,ngan piuk nasi skali atas meja..hahahaha...

baBe_ieza said... [Reply]

hehehe..kalo kaki aku ne rajin nak melangkah turun lif tu ..leh anto..xpon aku cal je ko datang amik..hahaha..best x?
ko ne xkan aku nak letak piuk nasi lak..malu ooo tayang piuk nasi comel...ngeee~~~

nmmy84 said... [Reply]

rajin mak yong kite cook ye.slu klu pregnant tak leh masuk dapo.hehe.

baBe_ieza said... [Reply]

ala wadah..kene la masuk gak tp ikut mud arr..hhee

shinnaz said... [Reply]

asal laks aku tak tau nie..
takleh jadi nie..kedekot arr..bagila sket kt aku..:p

p/s: bg resipi..hehe

baBe_ieza said... [Reply]

shinnaz : nti aku bg resepi kat ko...
nti kalo aku masak aku hallo ko..

Mrs. Hakim said... [Reply]

cewahhh.. iza msk seyhh..eh eh.. meja mkn kita samalah..tu yg nampak hidangan atas meja tu makin berseri²..cantikkan meja mkn kita..huhu..

baBe_ieza said... [Reply]

mrs. hakim:ala iza masak simple je..khas utk hubby tersayang..cewah..aah meja makan kiter cantik sgt..hahaha

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥