Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Tuesday, December 29, 2009

wish list for 2010

xsangka aku...dah nk masuk taun 2010...2009 nk labuhkan tirai pulak...
erm..banyak perkara baik n buruk dah berlaku sepanjang tahun 2009 ne..
antaranya yang baik, aku preggy...pastu dapat baby lak mase Ogos 2009...pehtu dapat lak chances jadi PA...alhamdulillah...so utk 2010 aku nk buat azam baru..huhu..nk cont. azam yang xtercapai tahun 2010..huhu..

1.1stly, nk kuruskan cket badan aku ne..aku cube nak diet, tp badan gue terseksa..asik pening je..alkisahnyer cik somi pon dah marah sebab diet smpi sakit2..so aku decide nk kurangkan makan, nk turunkan berat la cket slow2...kalo dapat pakai baju yg lame2 tuh alhamdulillah..xkisah la pe owang nk kate..aku akan cube..

2.nk ganti pose gue yang banyak sesgt...bukan sbb aku ponteng pose tau.aku kene ganti pose lg 29 ari..hehhe...sebab aku bersalin kan 2nd day pose...tp kene admit mase 1st day pose, dah tentu2 burn pose aku...hahaha..aku sempat ganti sehari je, so de agi 29 ari..adusss...kene usaha nk ganti jugak..

3.nk buat savings account utk aku n auni...pasne kene kurangkan belanje yg bukan2..huhu..(baju auni?beli cket2 la)hahahah....asik nk sopping je..hikhik..kene buat potongan gaji baru leh..kalo nk simpan sendri memg xde arr..

4.nk wat kenduri aqiqah utk auni, suppose bulan ne nk wat, tp ade prob cket..so akan dibuat awal taun depan..insyaallah...pastu nk botakkan kepala auni pas wedding my sister in law..sebabnye wat sekali lg cukur jambul auni..huhu..

5.teringin nk berposing n wat photoshoot kami 1 family...cik somi kate tgu auni dah besar cket dalam setaun leh arr...agipon saje je nk wat kenangan time auni kecik neh..hehhee..tgk owang lain amik gambar 1 family, best jek..i pong nk jugek...

6.nak jadi wife yg baik taw uolls..n mummy yg baik jugek...nk kurangkan majuk n tacing2 i tuh..nk kurangkan taw, xleh nk buang tewus..huhuhu...nti kang xbest arr kalo xde majuk2..hahaha..tp xleh lebey2 sebab skang ne dah ade auni, kang tgk mummy die asik majuk je, die ikut susah lak..hahaha..jgn ikut mama taw auni..

7.nk gi cuti2 mesia ngan cik somi n my auni...kire cam honeymun la..dulu mase mule2 kawen xsempat nk honeymun, sebab dah buncit..hahaha...mabuk nk nek flight..so nk plan ngan cik somi nk gi holiday...mula2 kami nk gi bertiga lu, pastu next plan baru ajak owang lain, my famly or my in law family..kene simpan cuti bebanyak neh..huhu

8.nk jadi PA dan pekerja yang baik..hehehe..nk wat kije betol2...alang2 mane taw leh dpt APC(Anugerah Perkhidmatan Cemerlang) taun ne..kalo ade rezeki kan..insyaallah..huhuhu..

9.nak tingkatkan amalan aku..mane yg kureng tuh kene tambah arr...insyaallah..

aper pon, ne sekadar azam aku, insyaallah aku akan cube utk buat yang terbaik utk tahun 2010 akan datang...

"WELCOME 2010 "


3 lovey dovey:

ibuhaikal said... [Reply]

salam...dah lama rasanya tak singgah blog mama auni nie kan..so bile akak terbaca azam mama auni untuk 2010 nie akak rasa cam nak bagi semangat la jugak kan..so akak harap ape yang diazamkan akan menjadik kenyataan tak semua sikit2 pun jadik la kan..and selamat menyambut tahun baru yea dik..

p/s: za nak diet tu buleh tapi plan2 la dik jangan uat secara mendadak kang terkejut bdn kita dik..god luck dear..

mama_auni said... [Reply]

salam kak, insyaallah kak. harap2 xbanyak cket pon ade la azam yang tercapai..tu lah iza pelan2 je diet neh..thanx kak

ummiaqeef said... [Reply]

chaiyok²!moga tercapai hendaknya..

p/s : aku dah berjaya disiplinkan diri utk lbh saving..hehe..

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥