Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Thursday, June 10, 2010

Baby Boo sangat Nakal + Manje terlebey + Lasaks

ne adelah citer semalam petang..
seperti bese balik dari umah pengasuh pas amik my Nasha,
aku akan duduk sekali ngan die tgk TV....
pastu biarkan die main2..xkisah la die nk panjat janji ade depan mata..
pastu aku g dapo n mesin kain, die dah uek sket...
dah dengo die dah merangkak laju ke dapo, aku pon terus angkat letak balik depan TV..
seblom² ne mase aku ngah angkat kain baju, die dok dalam walker ..
pastu aku tgk senyap jek, rupenyer die dah punggah n makan beras yg aku letak dalam bekas..
pe lagi hangen aku..tu kalo dengo die nk ke dapo, cepat2 aku pegi kat die...
pstu aku bg die pegang biskut jari bg die ghalit makan...
pas mamam, aku tgk die ghalit main2 ngan remote kontrol ,
for your info, Nasha sgt suke main remote TV yek pastu die tekan2 smpi biler aku tgk citer peberet aku Syah Jihan pon terganggu..
okeh balik pada cite, tgh die duk ghalit main remote tuh, aku pon cabut arr masuk bilik air..
mau mandi...tgh syok mandi dengar lak sore budak nanges..
aku biarkan jek dulu...
pastu sekali aku dengar die melalak kuat gler..
ketuk2 pintu bilik air smbil tolak²..sambil nanges kuat²...
adohh aku dah xtenteram..tgk die dah nanges sedu²..
aku yg xsiap mandi terus kemban bawak die depan TV..
aduh mengganggu tol..dah la ayah die balik lmbt..
aku terpaksa la duk kat seblah die bg die nmpk..mase tu nanges sedu sedan agi..
aku pon g wat susu n bg die nom susu...
igt die minum susu, aku leh la g sambung mandi..
baru jek masuk bilik air n pasang shower, die nanges nk menuju ke bilik..
terpaksa aku kemban basah2 ...
pe lagi aku dah hot...
terus aku tutup seme lampu, bg die minum susu, n baring seblah die basah2..hahaha
dah die terlelap baru aku leh mandi..
penah sekali aku letak die lam walker, pastu aku g mandi, die menjerit2 carik aku..
pe lagik aku letak die lam walker, bukak pintu bilik air sket n letak die depan tuh..tp aku halang la ngan bakul kain..hahaha..smpi cenggitu sekali aku susah nk mandi kalo ayah die balik lmbt..
bukan mandi jek,, ape aku nk wat, masak ke, basuh kain ke..seme xleh buat selagi die xtdo..
die akan menanges kuat2 cam org kene pukul..sajek jek ngade2 tau...
nti xpsal org ckp aku dera anak lak..
sorii yek anak aku yg dera..hahahha..aduh dah masuk 9 bulan ne macam2 perangai si auni neh...
hummm sabo je la....





nota cute : pagi tadi aku membebel kat die, pastu buat muka sedey sebab main bekas ubat nyamuk..geram aku...pastu ayah die kate, naper main mende tuh, kan mama dah jadik nenek kebayan pagi² berleter..tgk mata die berkaca2 jek..hahaha...siot jek..

2 lovey dovey:

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply]

comelnya auni pakai cekak! :)

mama_auni said... [Reply]

@Shinnaz Ahmad Rasid

tu berpaksa ok...xsampai 10 min die dah cabut..adoii...aku lah yg pakai skang ne..haha

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥