Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Wednesday, June 23, 2010

Makan Sampai Kenyang @ Jeram

huh..sebut pasal makanan jek aku jadik takut..
hahah bukan pasal pe..sekang ne aku dah jadik pemakan..
omaigosh..tulun2 aku...badan bertambah comel nti..hahaha
humm ne citer last week yek..
pakcik hubby dah planning nk belanja satu family makan2...
nyum nyum..dan tempat yang dipih adalah Jeram..huhu..
last year dah pegi makan kat Muara Ikan Bakar, Port Kelang...
so kitorang gerak ke Jeram dalam kul 6 petang..
gedebuk gedebak tgu seme orang, dalam kul 7 sampai la ke tempat dituju..
kitorang pegi 3 buah kete..huhu..semangat nk makan keh..
tempat yang kitorang pegi adalah Aroma Ikan Bakar Jeram...huhu..
santek sgt sebab time kami pegi tuh matahari baru nk terbenam..


mase smpi tuh, mak datok ramai giler orang...
so kitorang tanyer pada cousin hubby (anak pakcik hubby) samada die ade buat reservation x?then die kate die call for reserve tp dah penuh..
so gamble jek la walk in...dah la kami ramai dalam 18 orang..perghh
agak stress jugak la time tuh kan..heheh
sebb baik jugak ade satu family besar yg dah nk abes makan, so kitorang pon tgu jek kat tepi meja..
huhu meja kami berhadapan ngan pantai..sangat best..hehe







okeh kebetulan pakcik hubby yg 2nd ade membawa ikan hasil pancingan beliau..
ambik ko 4 ekor sekali die bawak..so bawak ikan sendri kan..
ikan yang dibawak adalah 2 ekor jenahak (besar giler), sekor siakap dan sekor ikan kaci...

side order menu kami adalah :
nasi putih-kailan ikan masin-tomyam campur-sup sayur campur-sotong goreng tepung-udang goreng tepung, ketam masak cili, ikan pari bakar, kerang bakar

air yang kami order adalah pakai jag iatu air teh ais, teh o' ais dan air suam..huhu

ikan yang dibawak dimasak seperti menu di bawah, oh ye kami ambik sekor lagi ikan siakap sebagai tambahan.
2 Siakap Stim- Jenahak Masam Manis-Jenahak Masak 3 Rasa-Kaci Masak Pedas.


 penuh ngan makanan..huhu


 kepala ikan pon nk makan...hehe

 masing2 dah kekenyangan..burppp



 makan nyorok2 yek atin...hehehe

 ketam masak cili...





huh..orang belanje kan, so kami pon ape lagi makan je la..hahaha..
huhu sorga makanan...gilos tol..sampai nk pecah pewot aku ngan hubby..haha xkesah la bertambah lemak pon..hehehe..tapi memg banyak la seme orang makan..seme orang puas hati...huhu tenkiu acik mam..huhu



8 lovey dovey:

Zaidah said... [Reply]

BANYAKNYER LAUK....HABIS PLAK TU...BAGUS2...TAK MEMBAZIR

mama_auni said... [Reply]

@Zaidah

tau xper..memg polon smpi abes..heheh..rexeki kan..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply]

sedap kan?

p.s: kau bukan tak makan seafood ker?

nabilah_2908 said... [Reply]

wah...makan besar...bestnye... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
tPOP OUT ADS

ummiaqeef said... [Reply]

hambik ko..1 kapal rombongan cik lijah!

mama_auni said... [Reply]

@Shinnaz Ahmad Rasid

aku makan sotong n kerang..pastu balik makan ubat..haha

mama_auni said... [Reply]

@nabilah_2908

sesekali pe salahnye kan

mama_auni said... [Reply]

@ummiaqeef

tau xper...

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥