Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Friday, October 22, 2010

Dulu KFC, Skang ne Pizza Hut plak..

nak hangen jugak rentetan dari kisah my fren SHINNAZ kat SINI
kami pi Alamanda nk makan Pizza Hut bersama² ngan ummiaqeef & Cik Hajar..
konon nk rase arr Pizza baru tuh...
ye la ibu mengandung ngidam kan..
masuk jek kat situ, xde la ramai customer..
so we expect bole la dapat cepat kan...
kami masuk tuh nk order n mintak menu pon nk dekat 1/2 jam okeh..
terasa kurang sabar di situ tp tetap bersabar dan senyum..
dah order nk tgu pulak sup smpi..
slalu kan sup, garlic bread/bread stick akan smpi ngan pantas bersama air kan..
tp tidak pada hari yg mulia ini...
sup smpi selepas 1/2 jam kami menunggu..then 1/2 jam lg smpi garlic bread...
pastu biler tanyer barulah air kami smpi...
perghh hott giler....
then dah 1 jam tgu pizza pon xsampai saya ngan ummiaqeef decide p parkson jap...
dah smpi parkson tuh barulah Cik Hajar sms ckp pizza n lasagna baru smpi..
fuhh giler 1 jam baru smpi pizza...
dan nyatanyer, staff die xramai pada hari tuh..tp tu bukan alasan k...
dah keje ko..
 


sian muka kami yang kelaparan n tgh hottt n spicy...
tp bleh senyum agi...


tu jugak kes yg terjadai smlm mase saya nk tgk muvie ngan en Hubby...
seblom nk tgk muvie, pi arr makan kat Pizza Hut..
mase tuh ade 2 meja jek yg ade customer termasuk kami..
tp setelah lame kami panggil xde yg peduli n datang utk bg menu kat kami..
agak lame sehingga 15 minit..
dan cukup utk membuat en hubby dan saya hangen dan terus berlalu dari situ..
see, derang ne kan customer ciput pon xdapat handle, camne nk handle yg ramai tuh..
tolong lah nama pon fast fud kan. 
same la kes cam KFC jugak...
anak beranak kan..
ari tuh teringin makan KFC berdiri dekat 1 jam jugak..adoiii.,.
sangat la lembap sistem...
tolong la korang tingkatkan la lagi servis korang..dah la Tax mahal..tp servis xbagus..
adoiii..balik pada citer Pizza tadi..dah la lambat smpi., pizza nyer pulak keras kejung..sejukk..bole?
xde mud aku nk makan..tp sbb lapar dah bby ne..aku tibai gak arr...
pastu nk bayar 1 hal lg..kemain lame nk tgu..aduhh nk bayar jek pon..
fuhhh ari Jumaat ne penuh berangin...huh!!!



3 lovey dovey:

MRS. K said... [Reply]

pizza alamanda memang lemmbbbab la sejak azali lagi dah..

aku penah anta complaint kat website dia... hahaha.. memang kutuk gila2

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply]

kak K complaint pizza? kita pon.siap call! takde tindakan pun sebab diaoran tahu kita mmg makan kat situ! tapi tgk lah! kat akhirat nanti! siap ko pizza hut!

ummiaqeef said... [Reply]

menyampah la! dr suke2 nak makan terus jadi marah! x baik tau diorg aniaya kita mcm tu.. bukan x bayar..pasni boikot dah kfc,pizza hut dan noodles..

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥