Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Wednesday, April 1, 2009

cabaran chef wadah

Puding Warna Warni

3 warna

2 warna


"Entri ini khas buat kawan2 aku yang mengidam terutama pada iza yang sedang berbadan dua tu.Baek buat za, nanti meleleh air liur anak ko.Buat jangan tak buat.Aku bagi tugasan pada mereka yang dah mintak resepi, sila buat oke.Nanti post entry korang semua beserta bukti2 pembuatan.Hehehe.Dera ni :P~"
(ne adalah cabaran dari chef wadah-sebab aku da mintak resipi kan)



smlm aku baca blog cik wadah kiter ne, then terpandang la puding warna warni yang cantik
tertarik dan menarik..memang Da Boom..
so aku pon mintakla resipi yang berkenaan..
dan aku akan berusaha sedaya upaya untuk menyahut cabaran ini..

Chaiyok..chaiyok!!!


p/s : agak2 jadi x mcam tuan punyer resipi ne buat..hehehe

5 lovey dovey:

nmmy84 said... [Reply]

chef???tak layak lagi za pasal wdh pun amik resepi orang :)jadi sebar2 sebagai ilmu ye tak.hehe.hah,buat jangan tak buat.yang warna warni tu 1st time buat.jadi tak brape menjadi layer atas dia.tak secantik yang 2nd time buat.biasala, mula2.Dah dapat skill baru blh buat yang lebih baik.Hasilnya yang 2 warna tu adalah 2nd time punya percubaan :O

tips :nak sendukkan tiap adunan tu(sb nak layerkan dengan 3 warna) kena sanggakan loyang dengan benda keras.bagi dia senget.wadah sangga pada dapur gas je senang.loyang dia jenis 4 segi panjang.baru jadi.

baBe_ieza said... [Reply]

alah buleh dikategorikan dalam chef arr jugak..hehehe..
tu la nak buat ne, tp takut je xjadi..tp nak try jugak arr buat..thanx 4 da tips ya..kalo da jadi iza upload...

nmmy84 said... [Reply]

iza klu tak jadi pun kene upload :P~kene buat dengan rasa hepi, klu tak nanti rasa kureng rupe pun tak lawa.hehe

shinnaz said... [Reply]

kek batik??sia aku..:((

baBe_ieza said... [Reply]

wadah:insyaallah wadah..iza akan cube..chaiyok2..

shinnaz :ko nak wat kek batik pastu anta umah aku kan?

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥