Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Tuesday, May 12, 2009

Rindu Dier...

Last week hubby kesayangan aku dh gitau die kene gi kursus Induksi Umum seminggu kat Kem Bina Taqwa, Bukit Changgang Banting...perhgghh!!seminggu tu beb...hubby mintak tolong anak buah die yang tengah cuti Semester temankan aku kat umah seminggu ne...sebab ari Ahad baru die abes kursus..die xnak la aku tinggal umah sorang2...aku xkisah pon ade orang teman..

so Ahad malam pas balik dari Subang, aku pon menolong la abg mengemas baju2 yang nak dibawa ke kursus tu dalam beg troli (bagi pompuan beg tu standard, tp bg laki aku die malu sebab bawak beg beso2...), siap tolong ironkan seme baju lg..nti xde la susah die iron lagi kan..cewahh...

Pastu, mase nak tido malam tuh hubby dah siap pesan macam2 kat aku..
* suh jaga diri aku, *
* jaga baby die.. *
* jgn buat kerja berat2..*
* jgn sampai jatuh...*
* jangan makan bukan2...*
sempat die borak2 ngan baby dalam kandungan aku ne suh jangan nakal2, hehhee
rase nak nangis pon ade..ye la mane penah berpisah lame2 pas kawen ne...

Biler pagi tu, kitorang dah siap2 seme, die cakap la nak anta aku gi keje..Sayu pulak hati ne...
tapi nak wat camne kan, kene gak gi kursus tu..nti lambat pulak sah jawatannnyer...
walaupun kursus tu dekat je dari putrajaya, tapi ye la bukan leh balik pon kan..

Sepanjang hari tu aku cube utk call die, tapi die xpick up fon..Pastu baru die SMs aku cakap aktiviti kelas die pack sgt, smpi malam...then after kelas baru lah die leh SMs aku..rase lain macam gak arr sebab slalu malam hubby ade kat umah ne die xde...

antara sms hubby malam tadi...

syg n fara dah makan ker?(farah tu nama anak buah die)
baby chat ker?mcm ne ari ne?
baby dah minum susu belum?
baby kene minum susu hari2...
syg jaga diri baik2, jgn notty2..jaga baby baik2..
baby rindukan ayahnya r, selalu ayahnyer cakap ngan baby malam2, ne xde plak...
syg gi tdo, dh lewat ne, gud nite sayang, luv u, luv u baby..muaaahhh

rindunyer aku kat die, walaupon baru sehari die berkursus...xpasal2 ari ne aku lewat bangun sebab orang kat sebelah xde..hehehe..mane taknyer, kalo hubby ade, jam sebelah die akan berbunyi kuat gler sebab die akan kunci jam loceng tuh seblom tdo...

aper pon , sayang tunggu abang balik..huhuhu

16 lovey dovey:

cujen said... [Reply]

oit, laki hang keje kat mana?

baBe_ieza said... [Reply]

laki aku keje shah alam....SUK shah alam

shinnaz said... [Reply]

saba yer Iza..nanti E balik kite wat suprize nk??

ummiaqeef said... [Reply]

alalala sedeynye...

shinnaz : ko nak wat surprize ape? biar iza je la wat surprize..hahaha..

baBe_ieza said... [Reply]

SHINAZ:NK WAT SUPRIZE MENDENYER...

UMMIAQEEF:BETOL2..LAKI AKU TUH, TP SI SHINAZ LAK NAK WAT SUPRIZE...

umie said... [Reply]

sabar ye iza..seminggu jer tu..umie ni lagi la..hubby umie g outstation ke sabah dan labuan 2 minggu x balik lagi ni..sabtu minggu ni baru dia bali..xsabo nyer nak tunggu dia ni...

ibuhaikal said... [Reply]

alaaaa2...siannya dia...takpe2 tak lama tu..meh dok kat umah akak...dekat je tempat kursus hubby iza dengan umah akak...

p/s: jangan sedih2 tau tak elok untuk bby tu..sian kat dia..

baBe_ieza said... [Reply]

umie:uii lame tuh, bukan aper xbese kene tgl lame2 sejak kawen..lagi tgh preggy ne kan...sabo je la

ibuhaikal:hehhee..duk umah akak, lg arr sedey kene buli ngan mat noh..xper iza setia menunggu...

aRe_uDear said... [Reply]

seminggu lamenye.. ayu pun dah biasa kene tinggal ngn hubby gak yer lah stil PJJ ngn hubby wat mase nih.. this wek pun seminggu x jumpa coz die kene siapkan master die kene submit 15may ni.. adeiii.. sian kat kite kannn3x...

busyuksayang said... [Reply]

ala siannya dia...take care ya...muahsss

baBe_ieza said... [Reply]

ayu:sian la kat kiter ne..tp sebb baik hubby balik next week..

kak jue:oraits kak jue..

ibuhaikal said... [Reply]

jangan layan abg akak tu...iza layan aikal je...tak de la sedehhh...

baBe_ieza said... [Reply]

heheheh...thanx akak...dun worry i'm ok..beside, ade teman kat umah..

ummiaqeef said... [Reply]

di samping teman di rumah ade gak teman sepejabat yg gile² ni kan iza kan? hehe..

p/s : kalau boring ptg² kite lepak kat taman main ngan aqeef ek..hehe..

baBe_ieza said... [Reply]

hahaha..betul2...kawan opis yg giler2 dan suker buat lawak...

nmmy84 said... [Reply]

wooo ni yang syok ni.wdh lame tak pjj.hahaha

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥