Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Tuesday, June 2, 2009

7 bulan dah pon...

alhamdulillah...kandungan ku dah berusia 7 bulan atau 28 minggu...
syukur sangat2 kerana sehingga ke hari ini aku tidak mempunyai apa2 masalah yang berat..
doc juga cakap baby aku bergerak aktif dan membesar dengan sihat...
syukur kerana aku dapat bertahan sehingga ke hari ini..
thanx to hubby sayang esp kerana sentiasa menyokong dan membantu sayang..
dalam apa jua keadaan..sanggup tolong sayang buat kerja rumah..
time kaseh sayang...demi baby (anje) kami....
time kaseh juga kepada kawan2 yang slalu membantu aku dan memberi tips
yang berguna sepanjang aku mengandung ne...sayang korang seme...

aku akan terus kan dan kuatkan semangat demi baby yang bakal lahir xlama lagi...
Aku baru je scan baby utk kali kedua..kali pertama xnampak sangat...
mungkin sebab baru kan...

tapi scan kali kedua ne...aku buat di Klinik dan Hospital Pakar Bersalin Subang Permai..
dekat ngan umah aku pon, kebetulan mase tu kat umah family baru je abes kenduri doa selamat kerana aku da pregnant 7 bulan...
masuk je bilik doc hatiku berdebar2...
then aku amat gembira dengan perkhabaran tersebut..alhamdulillah...
doc mengesahkan babyku sihat...aku happy sangat biler tgk hasil scan tersebut..
dapat tgk gambaran babyku di dalam perut ku ini..Jantina?
Rahsia buat mase ini...hehehehe
xsabar rasenyer nk tgu baby mama ne lahir...
Kalo di klinik kesihatan, aku bakal melahirkan baby anje pada 15 Ogos 2009, tapi mengikut perkhabaran dari klinik yang baru aku scan aku akan melahirkan pada 23 Ogos 2009...
ape pon, aku hanya mengharapkan kesihatan yang baik utk diriku dan baby ku...
aku harap zuriat kami dapat lahir dengan selamat..

hasil scan...baby mama

12 lovey dovey:

dibiuscinta said... [Reply]

comelnye :P

shinnaz said... [Reply]

ala ieza..ape ni anjak date nie..tak sme la pulak..:P

ibuhaikal said... [Reply]

alhamdulillah iza and bby sehat..akak doakan iza sehat hingga melahirkan bby tu nanti..iza jangan ekut date2 yg diberi tu tau..coz bby sulung kemungkinan akan kuar cepat cam (aikal) dan kemungkinan akan kuar lambat cam (aqeef)..doa bebanyak tau..masuk je bulan 8 stanby semua barang2 (bby oil jgn lupa)bby and ieza kat dlm beg and letak kat kete..jangan lupa buku merah dibawa kemana2 shj..

p/s: plan nak bersalin kat mane?...

ummiaqeef said... [Reply]

wah..sungguh detail penerangan ibuhaikal kite..erm..ade termasuk plak nameku di situ..oklah..pape pun bykkan berdoa semoga dipermudahkan bersalin..

baBe_ieza said... [Reply]

dibiuscinta:memg cumel kan..hahaha

shinaz:die xnak same ngan date nko kot...

ibuhaikal:yup kak, da masuk 8 bulan nti iza standby seme barang dlm kete..dah ckp ngan hubby dah..mudah2 an seme selamat...iza bersalin kat putrajaya..nti korang leh datang..hehehe

ummiaqeef:tu contoh yang terbaik tuh...bagus kawan2ku...

ummiaqeef said... [Reply]

dulu aku nak simpan beg dlm keta hubby ku kate xyah la,nti nak g spital baru dier bawak..siot je..nasib baik la kena serah diri kat opis,leh bawak beg terus dr umah..

ibuhaikal said... [Reply]

baBe_ieza: yea la ummiaqeef kita kan dah merasa benda2 tu and akak pun penah keje kat sepitalkan so sikit sebanyak tau la..kita kena kongsi2kan ape yang kita tau kat rerakan kita yang baru nak mengalaminya nie..

ummiaqeef: sian awak erkk...si amin tu memang cam gitu..sabar la bebanyak yea..

baBe_ieza said... [Reply]

hehehe..amin malu bawak beg banyak2...

busyuksayang said... [Reply]

semoga mama + baby yg comel selamat...bykkan berdoa & berzikir ya dear...insyaallah :D

* ur baby mmg comel *

baBe_ieza said... [Reply]

thanx kak jue sayang..doakan kami yer...

Aneen said... [Reply]

hi ieza..
nak tanya la.. u mmg check up kat klinik subang permai tu ke? ok tak?
coz saya tgh preg nak masuk 9 weeks.. ingat nak wat check up kat situ, tapi belum penah pegi lagi.. doc dia ok x? hope u can help :)

baBe_ieza said... [Reply]

aneen:hai utk awak..

xtually saya x check up pon kat ctu, kebetulan ari tu balik umah my mom then terasa nk buat scan baby..so pegi je la kat ctu..
lagipon baru tau kat ctu ade klinik pakar bersalin..tapi doc die ok jugak arr..naper awak xgi klinik gomen?

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥