Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Tuesday, June 30, 2009

Holiday di Cameron Highland

hari Sabtu yang lepas, aku n family pakcik hubby telah pun bertolak ke Cameron Highland.
actually dah lame kitorang planning nak gi sini...
lagipon aku n hubby pon baru 1st time nak menjejakkan kaki ke tempat ne...(malu kan)
kitorang gerak 2 kete, sebenarnya kan...mula2 planning tu ramai yang nak follow
tapi last2 minit diorang kene cancel lak..macam2 hal la pulak ....
so tinggal je la 2 family je...lagipon kitorang pon da siap booking 1 apartment 3 bilik...
kitorang menetap kat Puncak Arabella Apartment...semalaman RM 200...
boleh la sebabnye cari tempat lain susah n da penuh...
pulak tuh kitorang kan nak gi jenjalan kan..
so pagi Sabtu tu kitorang gerak kul 7.30 pg...ikut hala Tapah
perjalanan kitorang ade la mengambil masa 1 1/2 jam ke 2 jam...
xsangka la pulak jalan ke Cameron tu bengkang bengkok...
perghhh naik pening pala aku ne nengok jalan tuh...
sampai2 je kat sane kitorang terus pegi makan dulu memandangkan kami sampai awal dari masa nak check in ...pas makan baru leh jalan...perut da kenyang..
so layan la gambo kat bawah ne... ZASSSSSS......

PART 1

berenti isi minyak kat petronas tanah rata, hubby menggigil sejuk


ne mase kat ladang teh...


mom-to-be berposing xhengat...kat tengah2 ladang teh.. sanggup turun bawah tu nak tgkap gambo..jalan die curam...
hubby pon risau biler aku nak turun jugak...



aksi2 manje mama_ieza..alahai hubby pon pening pala


pakse hubby snap gambo kami...tgkla aksi kami..hehehe - luv my hubby -


time ne ujan lebat giler..sempat kitorang singgah kat tempat tanam bunga..
cantik2 sgt bunga2 kat ctu...


pastu on the balik ke apartment kitorang singgah kat taman rama2.. juz utk beli souvenir..hehhee

v
v
v
v
v


PART 2 - HARI KEDUA


mase ne hari kedua...tgh siap2 nak gi jalan...
ari pertama tu hubby belikan bunga utk wife die ne...
mase tu kat strawberry farm..
tgh2 ujan n kesejukan tu, aku dapat bunga
thanx sayang...LUV u SO MUCH...MUAAHHH!!!

mase ne kitorang gi smokes house..
xtually tempat ne adalah hotel...SMOKES HOUSE HOTEL
tapi tempat die menarik n unik..terutamanya bangunan die..TERUJA ..



seronoknya aku...kat depan smoke house hotel



tengokla tuh, asal dapat bergambar...macam2 aksi aku buat..
nak wat camne aku memg suker bergambo...



kitorang gerak balik kul 2, seblom tu sempat arr singgah kat Hutan Lipur Kuala Woh..
tapi tempat die xbest sangat...
mula2 nak benti kat LAta Iskandar otw balik...tapi ramai giler orang terus xjadi
dan sekali lagi aku terpaksa menempuh jalan yang memeningkan kepala aku..
so aku pon memejamkan mata...n Tidooooo...



JAdi merasa jugak la aku pergi ke CAMERON HIGHLAND...

p/s:sepanjang kt cameron ne...asik ujan je..lebat lak ujan ..perghhh memg sejuk giler beb..
balik je aku demam plus selsema...

11 lovey dovey:

nmmy84 said... [Reply]

iza..wdh lame nak g sini tau.tapi lum ada peluang lagi.bukan ape...nanti blh amik gambar munge.lagipun sane sejuk kan.kan?kan?haha.mesti best.hehe

shinnaz said... [Reply]

hamboi!!tak hengat posing weh..nti mesti anak ko suke posing..abesla..haha..

ummiaqeef said... [Reply]

kemain sakan lg mak yong ni berposing..hahahaha...

gobok-licious said... [Reply]

sotong....besonya perut ko...
mcm twin....

gobok-licious said... [Reply]

alamak, terpakai id blogshop pulak...
hehehhe,....hentam je la - cujen-

ibuhaikal said... [Reply]

amboii2..kemain lagi dia berposing..

baBe_ieza said... [Reply]

wadah:sejuk..time tu plak ujan lebat..perghhhh...

shinaz:ikut mama die la suke posing...kikiki..suker la camera ne...

rozi:nk wat camne, mak yong ne memg suker posing dari seblom kawen lg...

gobok-licious:bukan twin la, ne sorang..tp perot beso..ha3..patut la aku pelik ID ne sape...rupenye cik cujen

ibuhaikal:suker posing ne...

busyuksayang said... [Reply]

wah!!! sakan mak buyung nie berjalan...best gak bersejuk-sejukan sambil memetik bunga & strawberry kan :D

baBe_ieza said... [Reply]

kak jue:memg best pon..hehehhe

ummiaqeef said... [Reply]

ooo..ini la koje ngko yek smlm duk godek² photoscape nak hapdet blog ghupenye..huahuahua..

baBe_ieza said... [Reply]

ummiaqeef:hehehe..bese la dah xtau nk wat aper...ne la kojo aku....

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥