Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Thursday, May 20, 2010

Batik Malaysia Jek Bole Pakai...

wah semangat haku pagi neih...
pepagi lagik dah post entri...
hikhik..maklumla xde pe nak wat pg²...hehe..slalu pg g bekpes..tp pagi nih aku dah bekpes aka sahur kt umah..
opss jap kt opis tgh baca doa..sat yek...(3 min)
ok dah setel..sambung balik..hahaha
ha nk cite ari ne ari kamis...so seme org gomen kene pakai batik kan...
haku pon pakai batik arine...haku pakai batik chiffon...tgk gambar kat bawah...

 sowi xmo nmpk muka haku yang comels itu..hahaha

okeh kiter cont siter balik...
sbb pe aku buat entri neh...
kowang igt tak haku penah stori mori kat cne pasal opis haku wat spot cek..
ingat tak..rewind balik..hehhee
cite nyer camne...meh aku wat dailog..

boss :u pakai batik ke arine?
haku : ye la ms L, ne batik la..
boss: ne batik kew?nti mereka (admin) quiry..
haku : ne batik kelantan la, so batik malaysia la..
boss:ye ker..
haku: ye la ms L, ne batik chiffon, kalo xleh pakai ne i nak balik umah..
my boss senyum saje n berlalu pegi..hahaha

 ye la kalo kowang rase camne...dah pakai batik tp ckp xpakai batik...
haku tak salahkan boss pon,sbb die pon ikut arahan kan..
sbbnyer my boss g meeting dalaman opis, n then derang mention batik must be batik malaysia..
xleh batik tipu² ok...corak mesti batik..
skang ne kan dah banyak design batik...
xkan la haku nak beli batik yang kainnyer pon dah beratus..
giler arr..pastu nak pakai lam sebulan...
asal nmpk cam batik suda...
kalo kowang pakai kain batik tu pon xdikira batik okeh...
pasne aku nak cadangkan derang buat baju batik seme satu patern..senang..
pakai batik salah, xpakai lagi la salah kan..adoii...


10 lovey dovey:

MRS. K said... [Reply]

kasi la subsidi nak beli batik!
kalau bawah 50 hinggit ke, 30 hinggit ke ok gak
ni beratus-ratus..hahahah

ibuhaikal said... [Reply]

aaahaaahhh...that story ai no...terkezut semua warga kementerian kan bile diaorg uat spot chek...heeemm...betul jugak ape yang ieza cakap tu pasal batik nie..banyak sangat dah kuaran batik sampai kita pun rambang mata kan2..tapi klu nak suh pakai batik yang beratus2 tu memang mintak maap la kan gaji kita nie bape sen la sangat betul tak?...sampai nak suh kita2 nie pakai batik Malaysia...so pikir2 kan...

mama_auni said... [Reply]

@MRS. K

tu la iza bgtau smlm kat my boss semasa berdiskusi lunch smlm..hehehe suh kasik bajet beli satu patern jek seme..1malaysia..so xde la org nk pertikaikan batik ke x....kalo org banyak duit leh la beli batik beratus2 tuh..

mama_auni said... [Reply]

@ibuhaikal

yup...betol kan ...xde maknenyer k...

nabilah_2908 said... [Reply]

hehe..mcm2 hal org gomen ni kan... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CARA MELETAKKAN LINK BERSAMA KOMEN ANDA

ummiaqeef said... [Reply]

pesal x tunjuk muke tu? hahaha

Ummi Aisyah said... [Reply]

kalu batik indon camner?ish bersyarat2 la plak yek.

mama_auni said... [Reply]

@Ummi Aisyah

batik indon xtau la pulak..heeh sbb die kate batik malaysia..ehhe

mama_auni said... [Reply]

@ummiaqeef

ngak mau nunjuk..badan kurus muka bam bam...hahaha

mama_auni said... [Reply]

@Ummi Aisyah

xpasti lak batik indon..tp pakai ajek..hehe

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥