Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Thursday, May 20, 2010

Nak Buat Wishlist Jugak...

mata ku dah jadik segar tibe2 wpon tadi banyak nates² duk bertenggek buat pesta kat atas mata neh..
jari jeramiku tibe² dapat menaip ngan laju sebb otak dah bagi idea suh update entri neh..
wah semangat gituh...ekceli haku tadi dok la berjalan carik mudd ke belog owang..
then singgah jap kat belog IBU HADIF, teruja plak mata haku ne tgk tajuk entri die yang ne...KELIK SINI...sangat suke okeh...so haku pon nak buat jugak yek..tq yek IBUHADIF sebab bg idea kat saya..
nti nak tunjuk kat darlink hubby...hehehe(agak² die nak tunaikan x?)



a) wish nak rumah ku syurgaku sendiri...

  • jeles weh tgk kowang dah ade umah sendri mude² neh...biler la haku nak beli umah..harga umah makin lame makin mahal..penah gak darlink hubby berdiskus nak carik umah..ye la smpi biler la nak duk kuarters kan..kot anak ko sowang leh arr..kalo kowang tambah anak lagi cane nk buat tuh...tp tu lah masalah kewangan, hutang banyak sebenarnye,..hehehe ..MALUUUU tgk payslip..lagi satu nak carik area umah yang senang haku n darlink hubby nk g keje..heheh..haku suke n kalo leh nk umah double storey, kaloxdapat single storey pon bole..asalkan duk atas tanah..besar kecik tu perkara kedua. ..janji selesa..  


 dapat camne bestnye kan..huhuhu

b) wish nak camera DSLR 
  • sangat jeles tgk owang ade DSLR..sbb haku ne suke tangkap gambar n bergambar..heheh..penah gak ckp kat hubby nk dslr ne, tp die ckp prove kat die ape yang haku leh wat kalo die belikan..haku ckp la amik gambar la..die kate setakat suke kejap jek xde minat, cam xgune la die belikan..heheh..tp kowang pon tau haku suke kalo camera² ne, n lagik satu haku teruja sbb gambanye sgt cantik..heheh..sangat suker gambar yang diambil oleh SHINNAZ dan hubby die..i likeee..hehe..haku dah tergoda..nak pujuk hubby kalo boleh..hahaha..giler haku..grrr...harga die pon dah bape, xmasuk lens lagi..adoii ...tp nak jugak..hahaha

bestnyer kan...leh haku tgkap gambar auni bebanyak..habeslah auni...

c) wish nk ade kete haku sendri..

  • laki haku dah ade kete..haku pon nak gak..bukan ape senang nk kemane²..seblom ne n sekang ne jugak haku nk g memane kene la tgu darlink hubby balik..lagik satu haku ne jenis penakut bawak kete sbb dah lame xbawak kete...so haku nk revise balik cara bawak kete..haha..so kalo ade kete senang la, haku nak g keje ke, pegi mane ke...xyah nak harap orang kan..lagi satu buatnyer hubby xde umah then ade emergensi ke, xke susah nk carik orang, teksi bagai.tu satu keperluan kan..bukan haku tamak laki dah ade kete haku pon nak..masalahnyer laki haku pon keje jauh susah la kan...so baik haku de kete sendri..dulu dah berniat nk beli kete mase baru masuk keje, tp daddy ku xbagi sbb die suh abeskan bayar hutang belajar Yayasan Sngor..then biler die suh beli kete, haku lak dah berat sbb utang dah banyak..hahaha..haku xmo kete beso²..sbb haku xkondifen..
 dapat yang ne pon best jugak kan..hehehhe..cute jek...


d) wish nak KURUSSS, ne penting sekali...
  • seme dah ejek haku gomoks....mane x nyer nmpk sgt perubahan haku pas beranak kan auni neh..mendadak giler naik..hehe..ye la haku tau dulu haku sekeping, tapi ok wat haku senang ati...tp tu lah kan mulut owang...xleh nk tutup..jadi jawapan yg haku bg senang jek, BIALA, HAKU SUKE CMNE, AT LEAST LAKI AKU SUKE..hahahah..amacam...xde la haku nk jugak kurus sket, at least dapat buang lemak kat badan haku ne...tp xde la nk kurus cam zaman anak dara...heheh..nk g SLIM WORL, MAYFAIR, LONDON WEIGHT seme tu membazir la pulak..heheh

 kalo kurus camne balik kan best..hahaha

bebel : banyak tol wishlist ko nak kan..hahaha..abes la bengkok nak fullfill wishlist neh..hehehe
ape pon haku akan berusaha tuk capai, xdapat seme, satu pon jadikla..hehehe..tp nak jugak..hehehe


6 lovey dovey:

mama_iris said... [Reply]

tang nak kurus tu kita sama ekk...hehehe....DSLR tu pon nak jgk tapi rege kemain lg...:-))

MRS. K said... [Reply]

beli kereta baru itu adalah best!

mama_auni said... [Reply]

@mama_iris

ye betol..niat dah ade tp nk laksanakan tu ntah biler..hahaha

mama_auni said... [Reply]

@MRS. K

yup kak k..sedang serbey...

mamamarissa said... [Reply]

iza, wat masa nie...wish list akak adalah yg terakhir tue...bila mau kurus nie, makin gemuk ada la...lariiiiii!!!!!!!!

mama_auni said... [Reply]

@mamamarissa


wahahaha...same la kiter kak..ari tuh hubby ade kate dah nmpk kurus sket..pastu cam dah gumok balik jek.hahaha nk larii jugak..

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥