Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Tuesday, May 25, 2010

nape ngan mesin cuci neh?

semalam cuti bertekad nk membasuh baju..
so on la mesin pencuci baju haku tuh..
aku xleh masuk baju dulu sbb nti biler air tu timpa baju, baju yg cantik molek espeselli baju putih akan bertompok kekuningan..alkamklum la tahap keputihan air bersih kat Putrajaya ne sangat la tidak memuaskan..dulu haku main masuk jek baju n baru buh sabun n air..
tp sekang ne kene rajin ssket arr masuk air n sabun lu, dah penuh baru masuk kain baju..
tp yang menyakitkan ati sekang ne..biler dah habis mesin tuh beroperasi menjalankan tanggungjawab die mencuci kain baju haku..ade kesan2 yang sangat x puas ati..
ntah ape mende la dok melekat kat kain baju haku..sampah ke hape..
haku buang la seme sarap yang terlekat then haku putarkan mesin itu tanpa ade cucian baju..then ini yang terjadi..





nampak x itam2 kecik kat dalam wash basin tuh...
ne adalah putaran kali kedua..
seblom tuh aku putar gak mesin tuh ..pergh dah abes die mencuci cucian kosong, sangat banyak mende itu..
pekah yang terjadi.adakah getah2 kat dalam tuh dah mula haus...
adoii tolong la jgn wat hal..
ne yang menguatkan semangat haku nak menyumbang kepada DOBI...
heheheh...dah bgtau hubby, tp ntah biler dah bersihkan, n cuci balik kain baju ade kembali..
camne la nk selsaikan masalah ne..adoiii....


8 lovey dovey:

ummiaqeef said... [Reply]

daki kot yg melekat..cube check kat tmpt penapis kotoran tu..kot x rapat ke ape..kalau xleh jgk beli je baru..hoho!

mama_auni said... [Reply]

@ummiaqeef

biler aku tgk kat penapis tuh, mesti ade itam2..pastu dah buang bilas sekali lagik ade balik..adoii

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply]

dia suoh beli baru! tak pun kau ganti tempat aku hantar kat dobi. haha :p

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply]

@ummiaqeef

ehr! takkan daki banyak sgt sampai jadi mcm tuh..hehe

mama_auni said... [Reply]

@Shinnaz Ahmad Rasid


hahah malu weh..die dah tau nama aku..sbb asik anta jek

mama_auni said... [Reply]

@Shinnaz Ahmad Rasid

tu lah aku bukan ternak daki..aku cuci weh

nabilah_2908 said... [Reply]

mesin itu dah menunjukkan tanda2 kepada tuannya suapa tuannya menukar mesin baru..hehe.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KELEDEK MANIS

mama_auni said... [Reply]

@nabilah_2908

tukar mesin baru?adoii mesin lame mau ditempatkan di mane?heheheh

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥