Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Friday, July 9, 2010

semalam adalah hari yang mencabar kesabaran saya

hi uolls....
semalam aku dah lepas geram kat sini...
aduh memg bad day tol la smlm...
saya rase nak marah jek..
adekah kerana bendera merah akan datang berkunjung?
sebab emosi saya lain mcm semalam..asik tensi, bengang, nk marah, nk ngamok..aduhhh
yg kat opis dah la satu hal..okeh dah dilupakan perkara itu..
pastu balik keje kan saya ckp nk g alamanda ngan hubby..
so kami pegi jugak...kononnya saya nk makan Pizza Hut.
then seblom tuh kami meround dulu masuk kedai Toy City, Mothercare n Watsons...
then baru masuk ke Pizza...
dah order2 seme Auni tetibe buat perangai...
die nanges2 slow2 kendian makin kuat...
then aku decide nk bawak die jenjalan sementara tgu makanan smpi...
kebetulan baru nk kuar dari Pizza tuh, terserempak ngan "ABAH" SUB saya..huhu
saya pon tego dien die angkat tangan..rupenye die mau tapau Pizza..hehehe.xsangka jumpe die kat sini..so saya pon bawak die jenjalan n masuk balik Pizza..perghh die nanges makin kuat..iya nanges yang dibuat2...die ngantoks tp ditahan matanyer...pastu ngamuks nanges2...
okeh saya bawak lg kuar jalan2...tetap nanges yang berpanjangan sehingga seme orang memandang saya..then tibe bwekss.....die muntah kat tepi eskalator..habis baju saya n baju die kene muntah..terus saya berlari ke toilet ..
aduh smpi toilet pon die xmo diam jugak..saya sudah hilang sabar..sebab seme dah pandang saya...
saya dah pujuk die tp lg kuat die nanges..skang ne kalo die nanges die akan nanges smpi la muntah..
huh, agak letih saya di situ ....saya dah hilang sabar...die xmo diam jugak...
then saya terus masuk Pizza balik, then ajak hubby balik...mase tuh makanan yg smpi adalah breadstick ngan mushroom soup..saya xsempat nk jamah pon sebab saya tau saya nak balik cepat..
emosi saya terganggu smlm...terus hubby suruh budak Pizza tuh tapaukan Pizza kami...
then saya terus gerak pegi kat kete..then Auni buat perangai lagi, gaya cam nk muntah...
aduhh saya rase sangat tertekan..
then balik smpi umah tukar baju seme...saya bg makan ubat sebab die selsema n batuk..
die pulak nanges xmo mkn ubat..sekali lagi nanges n sekali lagi muntah..tukar baju sekali lagi...
okeh kene mengelap sisa muntah atas karpet n toto...
then bg susu pon xnak..lagi saya pujuk lagi kuat die nanges..
ok fine, saya biarkan die smpi la my sayang datang...
die nanges kuat lagi...okeh saya dah xbole nk sbr...terus saya pegi mandi..banyak mende bermain kat kotak pikiran saya semalam...saya amat tertekan...huh...
then selepas mandi, saya kembali pada hubby, dan bg auni makan ubat sekali lg...bg die susu n terus tdo pas dipujuk ayah die..huh..saya sgt penat semalam..penat badan, fizikal dan mental...
then terus makan Pizza tuh, mula2 dah xde selera nk makan, hanya mau tdo jek..tp dah hubby kejut makan, bangun jugak kesian kat die...
kenapa semalam adalah bad day saya?saya perlukan terapi..penat sudah...ari ne mau merehatkan otak...



6 lovey dovey:

mamamarissa said... [Reply]

sabar jer la :D

tue la bila dah ada anak nie kan...sometimes kak jue rasa better tapau dari makan kat situ :D

mama_auni said... [Reply]

@mamamarissa

tulah kakjue, slalu die xmeragam,naper ntah smlm..

wan sujaihah said... [Reply]

tah2 time mkn tu time auni tido kot...takper2..banyak2 sabar yer :)

mama_auni said... [Reply]

@wan sujaihah

hum...sabo jek la...die makin membesar macam2 kerenah

Zaidah said... [Reply]

bebudak memang macam tu....kekadang lebih baik makan kat rumah aje atau tapau ajekan...klu dah meragam susah nak makan...atau dia tak selesa kot

mama_auni said... [Reply]

@Zaidah

mungkin la..sebab slalu kalo bg makan die amik jek...ne mengamuk nk tdo tp tahan mata..hahah

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥