Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Monday, July 5, 2010

Weekend ku mengemas kapal karam yang pecah

ari sabtu ku amat bz...
aku dah nekad ari sabtu utk hari mengemas..
pepagi aku dah siapkan bubur auni n segala barang2 die..
hehehe bukan nk g mane pon..nk g pos auni umah bby sitter..hehehe
okeh bukan sengaja aku nk anta auni umah bby sitter time cuti neh..
aku dah tanyer bby sitter die boleh jaga utk sejam dua..ye la aku nk kemas umah yg dah jadik kapal karam yang tersadai kat laut putrajaya..hahaha..
okeh jgn mengarut yek...ye la aku nk kemas umah xtipu..ayah auni kan xde..so susah la aku nk kemas umah kalo ade die..sebabnyer auni xleh dengar bunyik vakum..kang mula la die bukak speaker nanges dieh..so dah anta auni, aku pon balik..sempat jugak makcik bby sitter bg roti jala ngan serawa durian sebagai bekalan..huhu rejeki..rejeki...
balik tuh terus jek ngadap..hahah lapo pulak...lom bekpes...



huhu sedapnyer menjamu selera pepagi neh...
abes makan, snap dulu pic keadaan kapal karam...heheheh



bahagian ruang tau..seme mende alah bersepah kat depan tuh, xcukup atas lantai, kat sofa jugak...
heheheh..sunnguh xkemas..

ne adalah tempat simpanan kasut bhg dalam umah..
yg kat dalam umah ne seme kasut2 yg berharga...yg selipe2 seme kat kabinet kasut kat luar..
sebabnyer aku serik letak kasut2 kat luar, mesti ilang n merayap tempat lain..huhu

ne adalah keadaan meja makan ku..huhu
wpon xmasak penuh barang atas meja...pulak tu kalo jenis malas, balik dari beli barang sekali ngan pelestik duk atas meja..hahhah

ne pulak bilik tetamu..huhu..seme barang2 sopping balik terus letak sini..
tgk ade yg belum kuar dari pelestik lagi..hahahah..kalo tetamu datang kelam kelibut nk kemas...

ne pulak bilik master @ bilik tuan umah..hehehe
same jugak kain baju yg lom lipat seme campak atas katil..ye la kami xtdo dalam bilik..tdo kat luar sbb auni kan ngah lasak..memg xberani tdo atas katil...kain baju balik kg pon still dalam beg kat tepi katil tuh..hahaha..tu xmasuk hanger baju pepgai nk g keje terus campak atas katil..hahaha

okeh operasi mengemas dimulakan dengan mengemas segala bende2 yg duk semak n xsepatut ade kat situ...kain baju seme dah berlipat..aku vakum n mop lantai...huhu...pastu bentang karpet...kumpul sampah yang ade..huhu..ne la keadaan selepas kapal karan tuh dah dibersihakn dan dicampak ke laut lain..hahahah
jeng jeng jeng...
*

*

*

*

*

ruang tamu yang dah bersih n dibentang karpet baru (itam) yang beli kat Nilai 3..huhu


ne pulak meja makan yg dah kemas,..huhu seme bende dah clearkan..huhu

ne pulak bilik tetamu tadi..heheh dah berubah wajah..bantal dah disusun...

ne pulak bilik tuan umah..hehehe...alamak ade menan auni terselit situ..heheh..xper janji dah kemas..
ye la nti kalo ayah auni balik mesti die suke...
penah die ckp biler dah bersih kan, "ha nilah baru rupe rumah n bilik tdo"hahaha..malu tau...

tempat kasut yang dah kemas teratur...
auni suke capai kasut kat situ terutamanyer heels aku yg putih tuh..adoiii

ne pulak bakul menan auni..huhu seme dah masuk dalam bekas..
pasne auni balik mesti sepah die punggah seme menan tuh..huhu

misi mengemas selesai jam 2 petang..huhu..sangat puas ati dapat kemas satu umah ngan dapor sekaligus basuh seme jemuran...huhu..lipat kain pon sudah...lepas setel rase lapo pulak..humm makan megi ajek...
aku call bbysitter auni konon nk amik die, tp makcik ckp suh amik auni kul 4 sebab auni tdo lg..
huhu so peluang utk berehat kejap seblom auni balik..hahah
kebetulan mase tu ngah layan FB, borak jap ngan ummiaqeef..
then die ajak lepaking kat taman bawah umah ...
huhu..tp xdapat nk main lame2 sebab tetibe ujan gerimis lak..
so seme pakat balik ke umah memasing..huhu..itu saje..
balik umah auni terus membuat kerja sepahan kembali..tp seb baik dapat di kawal..hahaha
the END....



2 lovey dovey:

farain said... [Reply]

perghh...terus aku teringin nak makan roti jala...serawa durian tuh pon sedapp...

mama_auni said... [Reply]

@farain

heheh..makan jgn xmakan..suh mat pet carik..aku ne pon orang bg..heheh..sedapp..

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥