Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Monday, July 5, 2010

Stuck Di Luar Pintu, di Tengah Pagar

malam tadi my sayang ajak kuar makan..
ye la seharian semalam kami xkuar...
nk ajak kuar sian lak dieh ngantok..ye la smpi kul 4 pagi..mesti ngantok ..penat seme..
so aku pon duk jek umah..
then petang tuh kami melepak jek tgk TV..
my sayang ade jugak tanyer nk kuar ke?
tp aku ckp xkisah..heheh ..tp ngantoks pon ade..hahaha
then pas maghrib siap mandi semayang seme..
hubby ajak kuar kejap..
katenye nk g kedai mamak..nk carik Roti Naan ngan Ayam Tandoori..huhu
seblom kuar tuh kumpulkan seme sampah sarap yang dah dikumpul utk minggu tuh..hehee
mau dibuang sudah penuh..hahaha semak jek tgk..
seblom kuar tuh, tetibe aku nmpk jiran depan umah aku tgh dok gelak2 laki bini kat depan pintu, tgh2 pintu pagar tuh..
hehehe ntah buat ape duk kat situ ngan lakinyer xpakai baju..hahaha
rupenyer derang stuck kat tengah2, gara2 terkunci dari dalam..hahhaa
kisahnyer derang ne nk kuar, pastu kuar jek dari pintu terus lock..
then terlupe lak nk amik kunci umah..hahah so terpaksa la duk di antara pintu n pintu pagar..
sebb baik la ruangan umah kitorang tuh besar..hahaha
giler berpanas derang kat situ setengah jam..tu pon ngah tgu adik die datang, sebab kunci spare jiran aku ne bg kat mak die suh pegangkan, sebb baik jugak mak die ne duk presint 8..hahaha
kalo xde kunci lain, masakla meke..
tp yg xtahan ne derang ne dok gelak2 jek..hahaha..biler ader orang lalu jek, derang terpaksa menyorok..malu..hahaha..dah aku ne depan umah, xleh arr nk menyorok kan..hehee sian derang..
ckp pasal terkurng kat tengah pintu umah n grill ne, aku pon penah stuck jugak 2 kali mase lom kawen..hahaha..gara2 nk kuar terus lock pintu dalam, then terlupe bawak kuar kunci..hahaha
terpaksa tepon maintenance..haha..tp derang xde kunci pon terpaksa nk pecahkan grill..
so gigih la aku menelefon somi ku, waktu tu tunang...sebab memg aku ade buatkan kunci spare..hehehe..terpaksa jugak die datang dari shah alam..hahaha...malu la....biler orang lalu lalang, aku buat2 la sibuk kemas kat situ,,hahah giler panas..xtahan...pastu serik dah...lagi satu kes mase aku nk kuar ngan hubby, die dah turun tgu aku kat bawah umah..then aku stuck sekali lagi...hahaha
terpaksa call hubby suh naik semula..membebel la pakcik tuh..huhu seb baik la kat tangan ade fon..hahah
seblom kuar kene cek dulu kunci dah siap2 masuk dalam beg..hahaha
my sayang pon penah gak terkunci tgh2 pas kitowang kawen..
aku dah otw g keje ngan ummiaqeef, then die tepon suh antar kunci..hahah
xpasal aku dok bantai gelak kat die..
sejak ari tuh kitorang buat kunci spare lagi situ utk kecemasan ..hehehehe
memg lawak la kalo igt citer ne..huhu
pasne kene carefull jek..hehehe



2 lovey dovey:

bARdbOO said... [Reply]

hehe..ni dh byk kali terkunci ni..bahya..


jum baca entry terbaru bARdbOO:

bARdbOO GIVEAWAY

mama_auni said... [Reply]

@bARdbOO

hehehe..aah la..bahaya...

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥