Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Monday, July 5, 2010

Hubby dah balik bawak hasil tangkapan

nk stori pasal my sayang..
kang aku bgtau korang die gi mancing kan kat Pekan, Pahang kan?
then die kate balik ari ahad petang...
hehehhe..sian aku berdua jek ari minggu..
ye la sabtu malam tu call my sayang....
tp die xjawab ..ye la atas bot kan..aahhhaha
so aku pon tdo lam kul 12 cenggitu..
tetibe jek..dalam kol 3 lebey camtuh aku terasa ade orang pegang aku..
huh agak terkejut jugak la ade orang duk pegang aku pepagi buta camtuh..seram beb..hahah
sekali celik mata my sayang dah siap mandi dok seblah aku..
aku cam mamai2 gak arr tgk die dalam gelap tuh..
pastu aku bukak mata sekali lagi, terus salam die n peluk die..hahah
rindu la katekan..bangun tdo terus buat camtuh..haha
pastu sempat aku tanyer biler die sampai, n tanyer kate balik Ahad..
then die kate ribut kuat sebab tu balik awal..huhu
pastu aku terus sambung tdo..hahaha
pagi Ahad tu bangun tgk die ade seblah aku..so bukan la mimpi...hahaha
terus ku tgk fon aku, ade msg die ckp die dah smpi Subang tp xdapat balik Putra sebab kunci kete lam umah mak die...n mak die lak xde seme g ke Pahang kenduri kawen..
giler aku ne tdo mati..hahaha...
so dalam kul 10 tu aku tgk la dalam peti ape yg dibawak balik...
huhu agak banyak jugak ikan yg ditangkap...heheh pulak tu aku xkenal jenis ikan..
yg aku tau kat situ ikan kerapu, ikan selar, gelama, talapia..tu jek..hahaha..yang lelain ikan tu aku xtau ..then eksaited la nk masak utk my sayang, ye la sambut dieh balik kan..
so pilih la ikan talapia sekor utk goreng..heheh aku ne kalo ikan baru tgkap dari laut memg geli sket nk pegang..hahaha...tp terpaksa la nk masak kan..
bukan slalu dapat masak...hehehe
yg lain aku masak sambal telor, sup suun, sotong goreng tepung...dah aku siap masak seme, hubby lak bangun tgk aku masak..
then die kate nk rase ikan kerapu..huhu
pe lagi gigih die kuarkan ikan tuh n siang...goreng seme..
akhirnya gedebuk gedebak...kul 1 boleh la makan..huhu...
xsempat nk snap gambo sebab auni pon menyelit nk makan, baru bangun tdo..hahahah
humm, best sgt makan ikan fresh dari laut,.huhu manis isi dieh..
so aku xpayah beli stok ikan dulu..kene abeskan ape yg ade..hahah
hasil tangkapan adelah banyak..huhu



2 lovey dovey:

Baby Tiger said... [Reply]

gambar takder ke?

mama_auni said... [Reply]

@Baby Tiger

ala xsempat snap gambo makanan tuh..nti balik kiter snap gambo ikan yek..hehe

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥