Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Thursday, August 18, 2011

Berbaloi-baloi cuti

selamat pagi uollss...
pagi ne agak ngantoks, penat gara coti semalam...
hubby sayang yang cuti nuzul quran pastu si wife die sebok cuti jugak..
lgpon hubby sayang dah ajak dating+sopping without anak-anak...
so pepagi dah bangun..hahah xde la pagi..lam kul 9 la anto anak-anak kat nursery...
so destinasi pertama adalah SACC Mall..
kat situ berhabes beli baju anak kat Anakku...
hahaha smpi terkejut cashier die nk mengira sbb kitorang borong baju...
pastu plak eza adalah org pertama yng masuk kedai tuh, then barulah ramai org masuk..
kebetulan seblom tu hubby pegi install games PSP..so die suh pegi dulu...
cashier tu smpi tanyer nape beli byk, hahaha sbb die kate kitorg adelah org pertama yang beli byk
mcm ne sbb xpenah lg orng buat keje gler cam kitorang..
nk wat camne, beli baju anak-anak, pastu anak buah 3 org...mane xbyk kan..hahaha

 1 plastik beso baju ,huhu

 beg yang byk2 dah disumbat2 jadik beberapa plastik sbb payah nk bwk..sebaek la parking dekat anto lu kat kete...

Anakku buat sales, pastu dapat free beg ne 19 keping sbb buat gores dan menang utk redeem 
gift lagik...so ade 19 hadiah yg berupa bedak utk kids ade la lam 7 botol, mandian 2 botol
pastu dapat beg cam tote bag tu 10...tu xkira yang hari weekend lepas dapat same jugak beg pastu plus handwash utk budak ngan diapers beg..huhu

lepas pada tuh ckp ngan incik hubby nk carik kasut kat Primavera kt bhg bawah..huhu
eza beli 2 pasang, merangkap kasut raya n keje..
pastu hubby pon rembat 2 pasang gak kat sini..
sbb nye die rambang mata xtau nk pilih ane satu..hahaha...
sekali rembat dedua terus..
lepas dah jenjalan kat SACC, gerak g kompleks PKNS...
misi mencarik baju raya no.2 sedondon anak beranak..
huhu dapat akhirnya..puas ati...
nti eza tempek gambo yek..
lepas pada tuh, hubby ajak g PAS pulak...
kononnya incik hubby nk carik jeans..tp xde yg berkenan..so cuci2 mata je la sbb kebetulan janji ngan parents in law jumpa kat situ...
then incik hubby terdorong n terpanggil2 pegi kedai Al-Ikhsan...
kalo korang nk tau, kedai ne n Alamanda memg dah kenal muka kitorang yg dah jadik regular customer neh..hahaha..
so belikan Auni sport shoes 1, slippers 4 me n hubby, tshirt for hubby...
then hubby nak 1 sport shoes ne td xde lak saiz, terus promoter tu call Alamanda tnyer stok n saiz...
lucky la my hubby, siap suh reserve lg, kang petang amik..haha..
eza plak pastu tgk2 la kot ade baju2 yg berkenan utk basahan..tp geram tgk baju yg beadings seme..
tp rege memg RM200++ la..ahahaha..xmampu lor...
carik tudung pon xminat gak...
masuk kedai kasut lg 1, dah minat tp sakit kaki lak...
dah cot cet2 tgk jam dah kul 2 lebey..
terus gerak g Subang Parade..hahahaah
konon pastu nk g Empire...
kat Subang Parade ne mengimbau kenangan lame..huhu tempat dating beb mase sekolah2 lu
dah lame xgi sini, dah lain dah..
huhu eza n hubby rembat jeans kat Dockers..huhu..gilos...
pastu jalan punyer jalan, beli baju tidur Auni, beli headband, getah rambut utk tasha n Auni..
last2 tgk jam nk dekat kul 4 lebey..
adoii xsempat nk g Empire..huhu duit pon dah abes
lgpon hubby kan nk g niaga, so amik anak-anak terus rush pegi tempat niaga..
balik niaga singgah Alamanda..hahah haruslah g amik kasut hubby yang dah direserve...
jalan2 dalam 15 minit, terus la balik..hahaha
sangat la penat...


hasil rembatan setengah hari..
huhu dah abes beli barang n berjalan baru terasa penat..hahaha
hubby ckp, boler giler pegi sopping ngan eza..
siap mase test jeans, org tu leh ckp kitorang ne couple..huhu
senang sikit nk sopping kalo xde budak kecik..huhu
kalo x igt nk amik anak pastu nk g niaga, mau sambung sampai ke malam..hahaha


cutiey note ~ tudung blom dapat lg neh..xde yg berkenan..
hubby ajak pegi Ariani, tp eza lak dah xminat nk pakai tudung camtuh..huhu...
nk pakai shawl sajok...





6 lovey dovey:

hyazz said... [Reply]

memang berbaloi...hehehe..sakan sakan

♥mama eza♥ said... [Reply]

@hyazz

hahaha mmeg berbaloi2..pastu duit pon abes...kahkahkah

ummiaqeef said... [Reply]

pergh..org kaya soping nih! wakakakaka..

♥mama eza♥ said... [Reply]

@ummiaqeef

kaya ape, kayap sudah...hahha

MRS. K said... [Reply]

pergi fareeda bangi!!

merambanggggggg....

cantikkkkkkk gila!!!

♥mama eza♥ said... [Reply]

@MRS. K

ye ker..harus terjah ne..tq kak K!!

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥