Click Me, U Love Me

Follow Blog Saye

Tuesday, August 11, 2009

check up

semalam , petang saya ade check up kat klinik..
saya pon tumpang la opis mate saya, ummiaqeef sebab kebetulan die nak balik tgk anak kesayangan die aqeef kat umah baby sitter...
time kaseh ye hantar kan ibu mengandung ne...hehehe
sampai2 je, time tuh tgh waktu rehat...saya pon amik no queue ...
kebetulan hubby saya pon smpi....n ajak saya pi makan kat medan Presint 9 yang berdekatan klinik tuh...

pastu kul 2 petang, saya masuk balik...
masalah bese, sistem kat klinik tu down...
berpeluh2 la nk tgu no. queue tu dipanggil...
ade la dalam setengah jam...terpaksa la tgu sebab skang ne memg sistem kat klinik tu ade problem...
pastu seb baik la kat makmal xramai orang..lega la nama pon dipanggil cepat..
dah selesai kat makmal, saya masuk bilik nurse...
pastu kat dalam tuh, tiber2 mase check tekanan darah, tekanan darah saya naik..
3 kali jugak arr nurse tu amik tekanan darah saya..tinggi jugak...
die suruh saya relaks..tapi jantung saya masa tu berdebar2, berdegup laju sgt..
mungkin la saya penat atau pon saya xpenah check up waktu petang...
die suh saya refer doc bukan sebab tekanan darah je tinggi, tp die cakap kepala baby xengage lg...agak lame jugak la saya kat bilik nurse tuh..saya da naik risau..
pastu kuar je dari bilik nurse, citer la kat hubby...
sedey sangat..saya nangis kat ctu jugak sebab risau dengan ape yg nurse tuh cakap..
hubby suh saya rilek, taik nafas dalam2 n tgu masuk bilik doc...
hampir 1 jam , baru dapat masuk bilik doc...
alhamdulillah tekanan darah saya dah normal...
pastu biler doc check kedudukan baby, die kate jgn risau sebab kepala baby da engage...
banyak kali saya dapatkan kepastian doc...
ALHAMDULILLAH...lega saya rasa...
pastu saya bisik dekat baby,
"baby jgn buat mama risau lg k...baby cepat2 la kuar"
hubby pulak cakap "baby saje nak buat mama n ayah cuak yer?cepat2 kuar k..."

semoga semuanya akan berjalan lancar dalam menunggu ketibaan orang baru...

6 lovey dovey:

ummiaqeef said... [Reply]

same²..pasni aku xde kawan la nak g ngan balik keje..ye la ade 'org' tu pun x sudi nak naik kete aku..hihi..

baBe_ieza said... [Reply]

hik2..mesti rindu nk naik kancil ko mase aku pantang nti...alah mesti la orang tu teman ko balik pasne...

ibuhaikal said... [Reply]

alamakkk..sape la gerangan yang tak sudi naik kete ummiaqeef nie?...

alhamdulillah ieza..jangan risau2 k..semoga semuanya selamat..

baBe_ieza said... [Reply]

heheheh..tu kene tanyer cik rozi...

busyuksayang said... [Reply]

alhamdulillah...akak doakan ieza selamat melahirkan ya...dan baby pun sihat walafiat...jgn risau2 ya *hugs*

baBe_ieza said... [Reply]

thank u sis...really appreciate dats...muaahhh

♥ Auni' is 4♥

♥ Auni' is 4♥

♥ HEPY BUFDAY ♥

♥ LOVEY DOVEY ♥